Irrigálás
2019. szeptember 12. írta: melatonin

Irrigálás

A július 23-i sztómaterápia után kértem időpontot a sebészhez, aki szabadságon volt, így csak 2019. szeptember 12-re tudtak adni időpontot. Két nappal előbb telefonáltak, hogy ha nem nagyon sürgős, akkor ne menjek, mert az orvos nem lesz (új időpontot október 3-ra adtak volna), így  azt választottam, hogy mégis elmennék.

letöltés (3)

Ma voltam a sebészeten,  a helyettesítő orvos azt mondta, hogy nem javasolja az irrigálást, mivel az nagyon tönkre teszi a nyálkahártyát, a bélműködést, az ő sztómás betegeik nem szoktak irrigálni, nincs is tapasztalatuk ezen a téren. Nálam semmi nem is "indokolja", hogy irrigáljak, mivel nincsenek sem zsák felragasztási problémáim,  sem bőrsebesedési problémáim.

Enterobene-t javasolt székletsűrítésre 

 

 

dokumentum_2_1.jpg

Nagy csalódás! Elszántam magam, hogy irrigálok, azért cserébe, hogy ne kelljen a hasamon zsákot hordani, és az összes velejáró "kellemetlenségtől" megszabaduljak, de ez sem jött össze!!!

De legalább elérhetőek lennének a külföldön már régóta kapható modernebb eszközök (sztómazsákok, sztóma-ápolási eszközök, sérvkötők, stb.), arról nem is beszélve, hogy itthon a sztómazsákokra van 98% ártámogatás, így 2%-ot kell értük fizetni, a sztóma-pasztát féláron lehet megvenni, és kb féláron lehet megvenni a sérvkötőt, de ezen kívül semmilyen sztóma-gondozási termékre (leszedő spray, kendő, stb) nincs támogatás. Külföldön a megnövekedett költségek miatt is kapnak támogatást (mosás, benzin, stb címen).

A sztómanővérek írása az irrigálásról itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenrakom.blog.hu/api/trackback/id/tr2915068874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">