PET CT eredmény és kezelések
2017. május 02. írta: melatonin

PET CT eredmény és kezelések

Natív low-dose CT és FDG-PET:

Intracranialisan kóros FDG-eloszlás nem azonosítható. A pajzsmirigy bal lebenyének caudalis részében 10x12 mm-es, mérsékelten FDG-halmozó (SUVmax.=2,7), kerekded, hypodenz eltérés van. Egyebekben a fej-nyak régió lágyrészeiben kórosnak tekinthető aktivitásfelvétel nem észlelhető. Cervicalisan, supra- és infraclavicularisan, valamint az axillákban kóros méretű, vagy halmozású nyirokcsomó nem ábrázolódik.

Az emlőkben kóros FDG-felvétel nem detektálható.

Az emphysemas tüdőben a jobb felső lebenyi, ismert eltérés három nagyobb, meszes komponenst is tartalmazó lágyrészgócból áll (16x9, 11x11 és 15x10 mm-esek) melyeket kötegek kapcsolnak össze. Az elülső két gócban minimális és mérsékelt FDG-halmozás detektálható (SUV tüdőben nem releváns). Korábbi CT-vizsgálattal való összehasonlításra a képanyag nem állt rendelkezésre. Egyebekben a tüdőben a radiofarmakon eloszlása normális, gócos eltérés nem látható. Mellkasi folyadék, gócos pleuramegvastagodás nem észlelhető. A mediastinumban és a tüdőhilusokban kóros FDG-felvétel, illetve megnagyobbodott nyirokcsomó nem ábrázolódik.

A normális nagyságú májban gócos halmozás nem figyelhető meg, ill. a natív felvételeken körülírt denzitásbeli eltérés nem mutatható ki. Az epehólyag, a lép és a hasnyálmirigy eltérés nélkül. Mindkét mellékvesében mérsékelt centralis FDG-halmozás detektálható. A rectum ismert tumora igen intenzíven halmoz (SUVmax.=15,83). Az ismerten nagyobb, számban is felszaporodott nyirokcsomókban halmozás nem detektálható. Egyebekben a gastrointestinalis traktusban kórjelző dúsítás nem azonosítható. A vesék FDG-kiválasztása megfelelő, üregrendszeri tágulat nem látható. Az urogenitalis szervekben patológiás nyomjelzőanyag-akkumuláció nem különíthető el.

Szabad hasi folyadék nem ábrázolódik. A leképzett infradiaphragmaticus nyirokrégiókban, a pararectalis csomóktól eltekintve, suspect nyirokcsomó, kóros FDG-akkumuláció nem azonosítható.

A leképzett csontokban kóros FDG-halmozás nem látható.

Összefoglaló vélemény:

Az ismert rectumtumor környéki nyirokcsomói metabolikusan nem karakterizálhatók, CT morfológia alapján érintettek. Másutt nyirokcsomó-propagációnak nincs jele. A tüdő JFL elváltozása gyulladásos maradványnak imponál, de az FDG-pozitivitás miatt malignitást - amennyiben a bullosus emphysema miatt kivitelezhető - mintavétellel kellene kizárni. A pajzsmirigy bal lebeny góca adenomának megfelel, UH-vezérelt tűbiopszia itt is indokolt. A mellékvesékben kis adenomák véleményezhetők.

Budapest, 2017. április 18.
Protokoll: MAYO

5x 33 mg inj Leuvocorin

100 ml 0,9 % NaCl

5x 750 mg inj Fluorouracil (250 ml 0,9%)

2017.05.04.csütörtök

első sugárkezelés TrueBeam sugárkezelés.

Majd később pótolom a leírást, sajnos a hasmenést csak fokozta a sugárkezelés és nagyon fáradt vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenrakom.blog.hu/api/trackback/id/tr4314637948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
Your SEO optimized title script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">